Boechout vergroent Molenlei

Boechout vergroent Molenlei

Vergroen je Voortuin

Samen met Innovatiesteunpunt en Regionaal landschap Rivierenland lanceert de gemeente Boechout het project ‘Vergroen je Voortuin’. Een initiatief dat de bewoners van de (korte)Molenlei gedurende anderhalf jaar wil stimuleren om samen te werken aan een groenere buurt. De (korte)Molenlei is het gedeelte van de Molenlei tussen de Lange Kroonstraat en het kruispunt met de Oude Steenweg.
 

Samen staan we sterk

Bewoners worden opgeroepen om mee na te denken over een leuke ontmoetingsplek. Afhankelijk van ideeën, mogelijkheden en engagementen pakken we een bestaande plek aan of stellen we enkele voortuinen ter beschikking met toestemming van de eigenaars. Verder is iedereen vrij om deel te nemen aan de ‘voortuinwedstrijd’. Alle deelnemers krijgen een leuke prijs, maar twee winnaars kunnen een prijs ter waarde van 200 euro winnen. 
Gedurende de projectperiode wordt een inspiratie-uitstap, inspiratieavonden, consultatiemomenten met een tuinarchitect, werksessies en een groepsaankoop voorzien.  De studenten Landschaps- en tuinarchitectuur van de HoGent voorzien ook enkele leuke ontwerpen en ideeën op maat van de straat.
 

Iedereen mag meegenieten

Niet alleen bewoners van de (korte)Molenlei kunnen genieten van de ondersteuning. Alle inwoners van Boechout kunnen tijdens de inspiratieavond op 13 juni* kennismaken met o.a. leuke ideeën, plantinfo en onderhoudstips. Iedereen kan bovendien plantjes bestellen via de Behaag Natuurlijk actie van Natuurpunt.