Infomagazine Putte

Infomagazine Putte

Samen met Innovatiesteunpunt en Regionaal landschap Rivierenland lanceert de gemeente Putte het project ‘Vergroen je voortuin’. Een initiatief dat de bewoners van de wijken Molenveld en Weynesveld gedurende anderhalf jaar wil stimuleren om samen te werken aan een groenere buurt. 

Samen staan we sterk

Bewoners worden opgeroepen om mee na te denken over een leuke ontmoetingsplek. Afhankelijk van ideeën, mogelijkheden en engagementen pakken we een bestaande plek aan of stellen we enkele voortuinen ter beschikking met toestemming van de eigenaars. Verder is iedereen vrij om deel te nemen aan de ‘voortuinwedstrijd’. Alle deelnemers krijgen een leuke prijs, maar twee winnaars kunnen een prijs ter waarde van 200 euro winnen. Gedurende de projectperiode wordt een inspiratie-uitstap, enkele inspiratieavonden en consultatiemomenten met een tuinarchitect, werksessies en een groepsaankoop voorzien. De studenten Landschaps- en tuinarchitectuur van  de Hogeschool van Gent voorzien ook enkele leuke ontwerpen en ideeën op maat van de straat.

Iedereen mag meegenieten

Niet alleen bewoners van wijken Molenveld en Weynesveld kunnen genieten van de ondersteuning. Alle inwoners van Putte kunnen tijdens een inspiratieavond kennismaken met o.a. leuke ideeën, plantinfo en onderhoudstips. Iedereen kan bovendien plantjes bestellen via de Behaag Natuurlijk actie van Natuurpunt. De inspiratieavond heeft plaats op donderdag 15 juni in de  Gildenzaal te Peulis en dit van 18u tot 21u. Het project ‘Vergroen je Voortuin’ vindt ook plaats in Boechout, Heist-op-den-Berg en Willebroek. 

zie ook infomagazine Mei